Επειδή βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να κάνω 4 προσπάθειες, χωρίς να ελέγξει ο γιατρός μου (και οι άλλοι γιατροί που με ανέλαβαν) όλες τις αιτίες της υποτονικότητας, θα ήθελα να τονίσω στις κοπέλες που μπαίνουν σ' αυτή τη διαδικασία ποιες εξετάσεις θα πρέπει να κάνουν πριν προχωρήσουν σε μια προσπάθεια ( οι γιατροί τα λένε κατόπιν εορτής). Ξέρουμε το μεγάλο κόστος της όλης διαδικασίας, τόσο για το οικονομικό κομμάτι όσο και για το ψυχολογικό.

1. Σπερμοδιάγραμμα και καλλιέργεια σπέρματος.
2. Σαλπιγγογραφία με γνωμάτευση από ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ και όχι από ακτινολόγο! (τη σαλπιγγογραφία την κάνει ο ακτινολόγος και μπορεί να την κρίνει λάθος!)
3. Τις ορμόνες Τ3, Τ4, THG, FT4, FT3 για τον θυρεοειδή που μπορεί όμως να παίζει σημαντικό ρόλο και να διορθώνεται με ένα χαπάκι πάρα πολύ εύκολα.
4. Τις ορμόνες FSH, LH, 17B-E2, TESTOSTERONI, DHEA-S που έχουν να κάνουν με την ποιότητα των ωαρίων και του κύκλου μας γενικότερα.
5. Εξετάσεις προγεννητικού έλεγχου (ηπατίτιδα, χλαμύδα, μηκόπλασμα, κυστική ίνωση) και στους 2 γονείς.
6. Κ2. Εξέταση αίματος που μας δείχνει πιθανά παθογόνα μικρόβια του ενδομητρίου.
7. Έλεγχος Θρομβοφιλίας (οι θρόμβοι μπορούν να σταματήσουν τη ζωή του εμβρύου πριν καλά καλά καταλάβουμε ότι εγκυμονούμε)
8. Έλεγχος για πατρικά αντισώματα. Αν δεν υπάρχουν πατρικά αντισώματα, ο γυναικείος οργανισμός θεωρεί το έμβρυο ξένο σώμα και το αποβάλει από πάνω του.

Κορίτσια μου ξέρω πολύ καλά ότι αυτός ο αγώνας είναι δύσκολος και επίπονος. Ξέρω επίσης ότι οι γιατροί θα σας προτείνουν πρώτα εξωσωματική και αν τους ρωτήσετε γι' αυτές τις εξετάσεις θα σας πουν (για τις 3 τελευταίες τουλάχιστον σίγουρα) "μα καλά δεν "είναι ανάγκη από τώρα να τις κάνεις. Κάνε την εξωσωματική και αν δεν πάει κάτι καλά τις κάνουμε". Η αληθινά είναι ότι αυτές οι εξετάσεις κοστίζουν πολύ λιγότερο από μια εξωσωματική, αλλά είναι «πολλά τα λεφτά Άρη».

Σας προτείνω να ψάξτε στο ίντερνετ να ενημερωθείτε γι' αυτές τις εξετάσεις. Εγώ το ψάχνω 6 χρόνια τώρα και αν δεν ήταν κάποιος μικροβιολόγος σε συνεργασία με μια ομάδα γιατρών γυναικολόγων και από άλλες ιδιότητες σχετικά με την υποτονικότητα ακόμα θα αναρωτιόμουν το γιατί δεν μένω έγκυος.

Εύχομαι να βοήθησα τις κοπέλες που παλεύουνε με την υπογονιμότητα και όλες μα όλες να κρατήσουν στα χέρια τους τον δικό τους θησαυρό!

Υ.Γ.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση (ή IVF, in vitro Fertilization) είναι μια μέθοδος Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία στον άνθρωπο το 1978.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί μία ευρέως διαδεδομένη και προηγμένη τεχνολογικά μέθοδο τεκνοποίησης, η οποία δίνει λύση σε πολλά από τα προβλήματα υπογονιμότητας του σήμερα.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται σε ποικιλία περιπτώσεων, όπως ενδεικτικά απόφραξη των σαλπίγγων, σοβαρή ενδομητρίωση, προβλήματα στον αριθμό και κινητικότητα του σπέρματος, κα.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση, όπως το λέει η λέξη, είναι η γονιμοποίηση έξω από το σώμα: Αντί δηλαδή η γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο να γίνει στο φυσικό περιβάλλον, που είναι η σάλπιγγα της γυναίκας, γίνεται στο εργαστήριο. Είναι ουσιαστικά η παράκαμψη μιας συγκεκριμένης λειτουργίας του οργανισμού, όταν, για διαφόρους λόγους, δεν μπορεί να γίνει στο σώμα.

Τα ωάρια όμως είναι της γυναίκας, τα σπερματοζωάρια του άνδρα και τα έμβρυα που προκύπτουν είναι δικά τους.

Αναγνώστης

Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com - forum.eimaimama.gr

Share/Save/Bookmark

1 Comment

  1. ameliek είπε,

    τι ειναι αυτή η εξέταση κ2???

    Posted on 3 Απριλίου 2017 στις 9:38 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια