Παίζετε συνέχεια με τα μαλλιά σας, τρώτε τα νύχια σας ή κάνετε «κρακ» στον λαιμό σας; Ίσως, λοιπόν, να μην το γνωρίζετε, ωστόσο αυτές οι φαινομενικά «αθώες» συνήθειες μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνια προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να αποκτήσετε ακόμη έναν λόγο για να αγχώνεστε!

1. Τρώτε τα νύχια σας

Αν αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όχι μόνο κάνετε ζημιά στα ίδια τα νύχια σας, αλλά και στο δέρμα γύρω από αυτά. Παράλληλα, βακτήρια του στόματος μεταφέρονται στα χέρια και αντίστροφα, προκαλώντας μολύνσεις σε ούλα και λαιμό.

2. Ασχολείστε συνέχεια με τα μαλλιά σας

Όταν συνέχεια παίζετε με τούφες από τα μαλλιά σας, προκαλείτε βλάβες στις ρίζες, που ίσως οδηγήσει σε τριχόπτωση και τοπική μόλυνση.

3. Κάνετε «κρακ» στον λαιμό

Ο χαρακτηριστικός αυτός ήχος προέρχεται από την απελευθέρωση αερίων από τις αρθρώσεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να σας προκαλεί ευχάριστη αίσθηση, ωστόσο όταν γίνεται συχνά, μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση της περιοχής γύρω από τους συνδέσμους και σταδιακή φθορά, που είναι δυνατόν να εξελιχθεί σε αρθρίτιδα.

4. Αγγίζετε συνέχεια το πρόσωπό σας

Η επαναλαμβανόμενη αυτή συνήθεια μπορεί να τραυματίσει την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου, με αποτέλεσμα την πρόκληση ουλών και σημαδιών.

5. Τρίζετε τα δόντια σας

Άθελά σας με αυτόν τον τρόπο θέτετε σε κίνδυνο τη στοματική σας υγιεινή. Μάλιστα, μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή της κροταφογναθικής άρθρωσης, ράγισμα ακόμη και σπάσιμο κάποιου δοντιού.

6. Τρώτε συνέχεια καραμέλες

Το μόνο που κάνετε, είναι να γεμίζετε το στόμα σας με ζάχαρη, την αγαπημένη τροφή των βακτηρίων. Παράλληλα, το μάσημα της καραμέλας μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των δοντιών και καταστροφή σε σφραγίσματα και γέφυρες.

7. Γλείφετε τα χείλια σας

Με την πρακτική αυτή εκθέτετε τα ευαίσθητα χείλη στα πεπτικά ένζυμα του στόματος, που προκαλούν αφυδάτωση, που προκαλούν μετά από λίγο σκασίματα.

8. Δαγκώνετε εσωτερικά τα μάγουλά σας

Συχνά καταλήγει σε πρήξιμο της περιοχής, που οδηγεί σε ακόμα περισσότερο μάσημα. Αν, μάλιστα, συμβαίνει για πολύ καιρό, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση φλεγμονής στην περιοχή, αιμορραγία και μόνιμο τραυματισμό.

9. Μασάτε συνέχεια τσίχλες

Όχι μόνο ίσως να γίνεστε ενοχλητικοί, αλλά και θέτετε σε κίνδυνο την κροταφογναθική άρθρωση, λόγω της υπερβολικής της χρήσης. Επίσης, οι τσίχλες μπορεί να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα και αυξημένα στομαχικά αέρια.

10. Δαγκώνετε τα μολύβια

Κάθε φορά που βάζετε ένα μολύβι στο στόμα σας, μεγάλος αριθμός παθογόνων μικροβίων και ιών μεταφέρεται στο εσωτερικό του. Εκτός από τον κίνδυνο των μολύνσεων, το μάσημα στυλό και μολυβιών, μπορεί να τραυματίσει τα ούλα και το μαλακό δέρμα της στοματικής κοιλότητας.

Πηγή: onmed.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια