Είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα επειδή έχει την φήμη ότι είναι παχυντικό και ως εκ τούτου δεν συνιστάται στις δίαιτες απώλειας βάρους. Το αβοκάντο, ωστόσο, είναι από τις πληρέστερες τροφές που μπορεί να βρει κανείς στη φύση.

Δείτε πέντε μοναδικές ιδιότητες αυτού του «μαγικού» φρούτου για να πειστείτε μόνοι σας για τη χρησιμότητά του στη διατροφή σας:

1. Το αβοκάντο μειώνει τη χοληστερίνη

Είναι πλούσιο σε στερόλες, χημικές ενώσεις που έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης, επειδή εμποδίζουν το αίμα να την απορροφάει. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση JAMA μελέτησε μια ομάδα ενηλίκων με υπερτασικά προβλήματα για περίοδο συνολικά δύο χρόνων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αντικατάσταση των υδατανθράκων στη διατροφή τους με τροφές πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά (όπως εκείνα στο αβοκάντο) οδήγησε σε μείωση της πίεσης και καλύτερα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

2. Το αβοκάντο μειώνει την πιθανότητα καρδιακής ασθένειας

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ακόρεστα λιπαρά, σήμα-κατατεθέν του αβοκάντο, μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα καρδιακών ασθενειών. Ανάλυση συνολικά 50 επιμέρους κλινικών ερευνών συμπέρανε ότι η μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, βοηθάει στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου, του εγκεφαλικού και της στεφανιαίας νόσου.

3. Το αβοκάντο μειώνει την πιθανότητα καρκίνου

Τα υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν τον οργανισμό μας να απορροφάει πιο αποτελεσματικά τις αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τον καρκίνο, όπως είναι το λυκοπένιο (το βρίσκουμε στις τομάτες) και η β-καροτίνη (τη βρίσκουμε στο καρότο και τις πατάτες).

4. Το αβοκάντο ρυθμίζει το ζάχαρο στο αίμα

Τα καλά λιπαρά που περιέχει καθυστερούν την πέψη, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο το ζάχαρο στο αίμα, ενώ οι διαλυτές φυτικές ίνες του αβοκάντο σταθεροποιούν το επίπεδο ζαχάρου, ώστε να καταπολεμήσει την αντίσταση στην ινσουλίνη. Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Loma Linda που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nutritional Journal έδειξε ότι όσοι τρώνε μισό αβοκάντο με το μεσημεριανό τους, νιώθουν περισσότερο ικανοποιημένοι από το γεύμα και έχουν μειωμένη όρεξη στο υπόλοιπο της ημέρας.

5. Το αβοκάντο βοηθάει στην υγεία των μαλλιών

Η ενυδάτωση των μαλλιών σας με αβοκάντο, κάνει τις τρίχες είναι πιο ανθεκτικές, αφού τις γεμίζει με πρωτεΐνη. Καθαρίστε ένα αβοκάντο και ανακατέψτε την σάρκα του με μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια κουταλιά λάδι jojoba. Απλώστε τη μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά και απλώστε το μείγμα μέχρι τις άκρες των μαλλιών. Καλύψτε το κεφάλι σας με μία πλαστική σακούλα για 15 με 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά.

Πηγή: onmed.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια