1) Αν και δεν αφορά στο πρόγραμμα, αυτό καθ' αυτό, είναι σημαντικό η εμφάνιση μας να είναι άψογη. Ποτέ δεν φοράμε τζιν,σκουλαρίκια, φανελάκια κ.λπ. Αυτό μπορεί να αρέσει σε 5-10 φίλους, αλλά είναι και άλλοι 100 που πρέπει να τους σεβόμαστε…. Πηγαίνουμε για δουλειά και όχι για χαβαλέ με τους φίλους. Άρα, ένα παντελόνι με πουκάμισο είναι ό,τι πρέπει.

2) Ποτέ δεν έχουμε μπροστά μας τραπεζάκι με ποτά κ.λπ. Εάν δεν υπάρχει διαμορφωμένος χώρος, καλό είναι να καθόμαστε στο πλάι του τραπεζιού και τα ποτά μας να είναι δίπλα και όχι μπροστά. Καλύτερα βέβαια είναι να βρίσκονται σε όσο πιο κρυφό μέρος γίνεται. Επίσης, ποτέ μας δεν πίνουμε κατά την διάρκεια της εκτέλεσης παρά μόνο στο ενδιάμεσο διάλειμμα μεταξύ των ποτ-πουρί.

3) Ποτέ δεν παίζουμε ολόκληρα τα κομμάτια, αλλά πάντα ως ποτ-πουρί (εισαγωγή – κουπλέ – ρεφρέν και στο επόμενο). Εξαίρεση ίσως τα πρώτα κομμάτια (½ ώρα) που συνήθως οι πελάτες το ρίχνουν στο φαγητό. Είναι απαράδεκτο να μην μπορείς να παίξεις μέσα σ' ένα πρόγραμμα 200-300 κομμάτια. Είναι πλήρως αντιαισθητικό να παίζεις ένα κομμάτι 2-3 λεπτά και μετά να κάνεις διάλειμμα για ½ - 1 λεπτό για το επόμενο. Επίσης ποτέ δεν γρατζουνάμε το διάστημα ανάμεσα στα κομμάτια....

4) Ποτέ δεν παίζουμε κομμάτια που είμαστε σίγουροι ότι δεν τα γνωρίζουν οι πελάτες. Π.χ. δεν χρειάζεται να παίζουμε συνέχεια κομμάτια του '20 και του '30. Καλό είναι να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα με τραγούδια που θα τα σιγοτραγουδούν και οι πελάτες. Φροντίζουμε να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα αρκετούς συνθέτες και όχι 1-2, γιατί αυτοί μας αρέσουν ή γιατί αυτούς τους αποδίδουμε καλύτερα. Έτσι, θα «πιάσουμε» τα γούστα περισσοτέρων.

5) Επιλέγουμε κομμάτια που είναι σε decibel ανεκτά στον πελάτη. Δεν χρειάζεται να γκαρίζουμε για να δείξουμε ότι είμαστε φωνάρες. Σίγουρα θα υπάρχουν και τέτοια μέσα στο πρόγραμμα, αλλά πρέπει να είναι ελάχιστα. Φροντίζουμε η ένταση των μηχανημάτων και της κονσόλας να είναι τέτοια που δεν θα εμποδίζει τους πελάτες να συζητούν. Συνήθως οι μουσικοί έχουμε το ελάττωμα να νομίζουμε ότι όσο πιο δυνατά παίξουμε τόσο καλύτεροι θα ακουγόμαστε…. Το μόνο που θα καταφέρουμε, εάν παίζουμε δυνατά, είναι να μην μας δίνει προσοχή κανένας μετά από λίγη ώρα.

6) Καλό είναι να μην δεχόμαστε παραγγελίες, αλλά σε περίπτωση που γίνει αυτό και μας ζητήσουν κάποιο τραγούδι και δεν το γνωρίζουμε ή το ψιλοξέρουμε, καλό είναι να ζητήσουμε συγγνώμη ευγενικά και να το περάσουμε για την επόμενη φορά, παρά να το ψιλογρατζουνίσουμε.

7) Φροντίζουμε ώστε το πρόγραμμα να είναι διαφορετικό κάθε μέρα. Εάν παίζουμε τα ίδια και τα ίδια, στο τέλος θα ξέρουν και τί ώρα ακριβώς θα παίξουμε τί και ποιό ταξίμι θα βαρέσουμε. Άσε που θα νομίζει ο πελάτης ότι δεν γνωρίζουμε άλλα κομμάτια εκτός από αυτά.

8) Κοιτάμε να παίζουμε όσο πιο σύγχρονες και ευχάριστες στο αυτί εκτελέσεις. Το ότι ένα κομμάτι έχει γραφεί π.χ. το '20, δεν σημαίνει ότι πρέπει σώνει και καλά να βαράμε γκασμά και εμείς, επειδή οι παιχτικές ικανότητες της εποχής ήταν ενός επιπέδου. Πρέπει να βελτιώνουμε τα κομμάτια δίνοντας το προσωπικό μας στίγμα.

9) Ποτέ δεν παίζουμε το «Καναβουριές» και παρόμοια… υπάρχει κίνδυνος να καθίσει κανένα κόκκαλο στον λαιμό κάποιου πελάτη. Εάν καταφέρεις να έχεις ανοιχτό το μαγαζί στις 5 το πρωί…. Εεεε!!! τότε παίξτε τα εκείνη την ώρα.

10) ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Εάν θέλουν μπορούν να έρθουν να μας ακούσουν και να διασκεδάσουν, αλλά μέχρι εκεί…. Επίσης ποτέ δεν «ανεβάζουμε» πελάτες να τραγουδήσουν, εάν δεν γνωρίζουμε την ικανότητα τους και τα τραγούδια που θέλουν να πουν... ίσως μόνο στο τέλος της βραδιάς, εάν είμαστε μόνοι...

Πηγή: facebook.com - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια