Αυτή τη φορά έψαξα πολύ....Είχα ακούσει πολλά για τον καλλιτέχνη Γιάννη Βιλλιώτη, όταν έμαθα πως βρίσκεται στη πόλη του Βόλου έψαξα να τον βρω... όπως ήταν φυσικό για τον ίδιο δεν υπήρχε πουθενά.... Αναρωτήθηκα γιατί; Μου είπαν «είναι σκοτεινός τύπος»!!! Συνέχισα να ψάχνω... μου είπαν «σιγά μην σου δώσει και συνέντευξη»... συνέχισα να ψάχνω... μου είπαν «αυτός μόνο γράφει και παίζει, δεν μιλάει σε περιοδικά» συνέχισα να ψάχνω... ώσπου μια μέρα τα κατάφερα.... Χαμηλό βλέμμα.... Ευγενική παρουσία.... Μεγάλος καλλιτέχνης... είναι ο Γιάννης Βιλλιώτης. 

Γεννηθείς εν Αθήναι στις 9 Ιουνίου 1975. Κάτοικος Αθηνών έκτοτε, ξεκίνησε την ασχολία του με τη μουσική στην ηλικία των 7. Τα πρώτα μουσικά σύνολα καθώς και οι πρώτες εμφανίσεις σε κέντρα των Αθηνών ξεκίνησαν στην ηλικία των 14. Από τότε μετρά πολλές εμφανίσεις με αξιόλογους συνθέτες και ερμηνευτές όπως: (με χρονολογική σειρά) Γεράσιμος Ανδρεάτος, Παντελής Θεοχαρίδης, Βαγγέλης Κορακάκης, Στέλιος Γαλανός, Ανδρέας Καρακότας, Νίκη Τσαϊρέλη, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιώργος Νταλάρας, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Καίτη Κουλλιά, Καλλιόπη Βέττα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Ιωάννου, Βαγγέλης Γιαννάκης κ.α. αλλά και με αξιόλογους μουσικούς όπως, Μανώλης Πάππος, Μανώλης Καραντίνης, Άρης Κούκος, Βαγγέλης Μαχαίρας, Χρήστος Ζέρβας, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Ηρακλής Βαβάτσικας, Ντίνος Χατζηιορδάνου, Θεόδωρος Κοτεπάνος, Θεόδωρος Κουέλης, Βαγγέλης Κονταράτος, Ξενοφών Συμβουλίδης κ.α. Παίζει και διδάσκει μπουζούκι, κιθάρα, μαντολίνο, λαούτο και άλλα παραδοσιακά όργανα της χώρας. Συμμετέχει σε δισκογραφικές παραγωγές ως μουσικός και συνθέτης...

Απόλυτη ευτυχία για σένα είναι; 

Να βλέπω γύρω μου χαρούμενους ανθρώπους...!!!

Τί σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί; 

Η μυρωδιά του πρωινού και η όρεξη της μέρας...!!!

Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια; 

Μόλις χθες το βράδυ μετά από πολιτικό ανέκδοτο. Γενικώς το γέλιο είναι σε καθημερινή διάταξη και είμαι τυχερός που το απολαμβάνω...!!!

Σε ποιά λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια; 

Σε όλα. Το λάθος (αν έχεις χαθεί κάπου ή κάπως), είναι ο μόνος τρόπος να βρεις το σωστό. Όλα τα λάθη έχουν την αξία τους, αφού μόνο καλύτερος μπορείς να γίνεις...!!! Φτάνει να μην επαναλαμβάνεις το ίδιο...!!!

Η τελευταία φορά που έκλαψες; 

Αυτό λίγο δύσκολο να το θυμάμαι. Δάκρυα φανερά για αγαπημένα πρόσωπα, δάκρυα κρυφά για στιγμές και καταστάσεις. Πάντως η τελευταία φορά δεν είναι και πολύ βαθιά στο παρελθόν.

Με ποιά ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο; 

Δεν μπορώ να ταυτιστώ με κάποιον, είναι τιμή μου η ερώτηση, αλλά αυτούς που σέβομαι στην ιστορία δεν αντέχω ούτε στιγμή να θεωρήσω ότι μπορώ να ταυτιστώ με μισό, πόσο μάλλον με έναν.

Ποιοί είναι οι ήρωές σου σήμερα; 

Ένας και μόνο ήρωας, ο απλός άνθρωπος ανεξαρτήτως φύλου ηλικίας και καταγωγής, αυτός που χρόνια υπομένει το παρελθόν, το παρόν και σίγουρα το μέλλον, αυτός που ποτέ δεν σήκωσε φωνή, ποτέ δεν χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι, αυτός που ξέρει ότι ο καθρέπτης δεν είναι αναρτημένος μόνο για καλλωπισμό...!!!

Ποιά είναι η ταινία που σε σημάδεψε; 

Είναι και η πρώτη ταινία που είδα ποτέ, η «φωλιά του κούκου». Διαχρονική ταινία και απίστευτα συνδεδεμένη με το σήμερα...!!!

Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς; 

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω αγαπημένο συγγραφέα, βλέπετε όλοι μιλάνε για κάτι που κάθε φορά προσθέτει και κάτι στη ζωή μας, κάτι που νοιώθουμε ότι μας λείπει χωρίς να ξέρουμε το τί και το γιατί. Απλά διαβάζω και απολαμβάνω το μεγαλείο των ανώτερων μυαλών…!!!

Ποιά αρετή προτιμάς σε έναν άντρα; 

Αν είναι αρετή το χαμηλό βλέμμα, τότε αυτό. Τα υπόλοιπα τ' αφήνω στην ύλη και στο θα...!!!

Και σε μια γυναίκα; 

Την ειλικρίνεια πρώτα στον εαυτό της και απλόχερα στον κόσμο...!!!

Ο αγαπημένος σου συνθέτης; 

Υπάρχουν πολλοί των οποίων τα τραγούδια και οι μελωδίες τους είναι τα θεμέλια των ακουσμάτων, καθώς και των τρόπων που παίζω. Αλλά σαν πατέρας και μάνα της μουσικής μου ζωής, ο Μάνος Χατζιδάκις.

Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους; 

Κανένα, παίζει τόσο όμορφες μελωδίες το νερό που μπροστά του αισθάνομαι ανίκανος.

Το βιβλίο που σε σημάδεψε; 

Το αναγνωστικό της 2ας δημοτικού. Βλέπετε μια από τους ανθρώπους των τότε γραμμάτων που συνετέλεσαν στο να εκδοθεί ήταν η νονά μου Στέλλα Ματζουράνη Σκαλτσάρη. Είχε αφιερώσει, λοιπόν, τα κείμενα της σε μένα. Φανταστείτε, λοιπόν, τον δάσκαλο...!!! Τί τιμή...!!! Θα μου μείνει αξέχαστο...!!!

Ο αγαπημένος σου ζωγράφος; 

Δεν έχω κάποιον ιδιαίτερα σε πρώτη θέση, απλά μου αρέσει να ταξιδεύω μέσα από χρώματα και εικόνες...!!!

Το αγαπημένο σου ταξίδι;

Αυτό που κατά τη διάρκειά του δεν αποφασίζω προορισμό...!!!





Υ.Γ. ClopYPastE

Ο Γιάννης Βιλλιώτης εκτός από τις επίσημες εμφανίσεις του στο πλευρό του Παντελή Θαλασσινού, εμφανίζεται και σε έκτακτες πλην ανεπανάληπτες μουσικές βραδιές με εκείνον ή χωρίς μαζί με αξιόλογους φίλους του μουσικούς, όπως ο Βαγγέλης Γιαννάκης, o Μάριος Παπούλιας, η Νατάσα Μωυσόγλου, ο Γιάννης Πλαγιανάκος κ.α. στο cafe κύκλος στην Αθήνα.





Πηγή: artfools.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com - facebook.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια