Πόσες φορές σκεφτήκατε να πάτε για μπασκετάκι με την παρέα σας, όμως στην πορεία διστάσατε αναλογιζόμενοι «πού να τρέχω τώρα μέσα στο κρύο» ή «άσε ρε στα τσιμέντα θα χτυπήσουμε. Έχουν περάσει και λίγο τα χρονάκια, δεν είμαστε παιδιά πια»; Μπορεί να μην έγιναν όλοι επαγγελματίες μπασκετμπολίστες, όμως όλοι κράτησαν βαθιά μέσα τους το μεράκι και την αγάπη για το μπάσκετ. Σε αυτούς τους... ερασιτέχνες που θέλουν να πάρουν την παρέα τους και να παίξουν σε συνθήκες επαγγελματικές απευθύνεται το Basket Time, το πρώτο ιδιωτικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην Αθήνα.

Από την μπασκετόπολη του Περιστερίου (Ιασίου 4) έρχεται η πρώτη μπασκετική απάντηση στα ποδοσφαιρικά 5χ5 που έχουν κατακλύσει όλη την Ελλάδα. Με αφορμή τους φίλους του, που πλέον δεν μαζεύονταν για να παίξουν όπως παλιά, ο Χρήστος Γεωργιάδης συνέλαβε μία ιδέα, την οποία για χρόνια δούλευε μέσα στο μυαλό του. Έπειτα από πολλή σκέψη, σκληρή αποταμίευση κι αποφασιστικότητα η... «τρελή ιδέα» ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ που θα απευθύνεται σε όλους κι όχι μόνο σε επαγγελματίες υλοποιήθηκε. Το Basket Time είναι πλέον εδώ και φιλοδοξεί να γίνει η νέα μόδα των απανταχού μπασκετόφιλων παρεών.

Ο ιδιοκτήτης του κλειστού, Χρήστος Γεωργιάδης, μίλησε για το κίνητρο που τον οδήγησε να δημιουργήσει έναν τέτοιο χώρο, για το κόστος που έχει σε όποιον θελήσει να παίξει με την παρέα του σε επαγγελματικές συνθήκες, αλλά και για τις δυσκολίες που συνάντησε μέχρι να δει το όνειρο του να ανοίγει τις πόρτες του στον κόσμο.

Πώς ήρθε η ιδέα για να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο;

«Η αγάπη για το μπάσκετ υπήρχε από όταν ήμουν μικρός και συνεχίζει να υφίσταται μέχρι τώρα. Όσο μπορώ πηγαίνω σε γήπεδα, παρακολουθώ από κοντά όσα συμβαίνουν στον χώρο και ενημερώνομαι από σάιτ κι εφημερίδες για το αγαπημένο μου άθλημα. Το μεγαλύτερο κίνητρο, όμως, ήταν η επιθυμία μου να υπάρχει ένας χώρος όπου άνθρωποι σαν εμένα θα μπορούν να μαζευτούν με την παρέα τους και να παίξουν σε παρκέ κάτω από καλές συνθήκες. Θέλαμε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να παίξει μπάσκετ ακόμα κι αν δεν είναι μέσα στα κυκλώματα για να γνωρίζει πώς θα ξεκλέψει έστω και μισή ώρα μέσα σε κάποιο κλειστό.

Μακάρι αυτή να είναι η αρχή και να καθιερωθούν τα ιδιωτικά γήπεδα μπάσκετ. Είναι δύσκολο, όμως και χρειάζεται ένα έξτρα κίνητρο. Για εμένα αυτό το έξτρα κίνητρο ήταν ένα προσωπικό θέμα και φυσικά η αγάπη μου για αυτό το άθλημα».

Με ποιά κριτήρια επιλέχθηκε το Περιστέρι;

«Το Περιστέρι είναι ένας μεγάλος δήμος σε έκταση και πληθυσμό, ενώ έχει παράδοση στο μπάσκετ. Είναι ένα κομβικό σημείο των δυτικών προαστίων. Το θετικό, κι αυτό βοήθησε ακόμα περισσότερο, είναι ότι υπήρχαν κτήρια που μπορούσαν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο απαιτητικό πλάνο.

Γενικότερα είμαι της άποψης ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι προσιτός σε όλους. Ένα ιδιωτικό γήπεδο μπάσκετ σε μία πολυπληθή περιοχή όπως το Περιστέρι που είναι και κοντά στο κέντρο, εξυπηρετούσε αυτήν την πεποίθησή μου και αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός και το μπάσκετ δεν είναι προνόμιο μόνο των εύπορων».

Ένας τόσο μεγάλος κλειστός χώρος θα ήταν χρήσιμος και σε άλλες δραστηριότητες. Σκέφτεστε να το χρησιμοποιήσετε κι αλλιώς;

«Αναμφίβολα η βασική του χρήση είναι για μπάσκετ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το χρησιμοποιούμε και για άλλες δραστηριότητες. Οι μεγάλοι κλειστοί χώροι σπανίζουν στην Αθήνα, οπότε θα ήταν κρίμα να μην δώσουμε την ευκαιρία να γίνουν κι άλλα πράγματα. Υπάρχουν πολλές ιδέες και δεν είναι λίγες οι φορές που κόσμος μας τηλεφωνεί και μας ρωτάει αν μπορεί να το χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς.

Για να δώσω κάποια παραδείγματα, ήδη ο χώρος χρησιμοποιείται για παιδικά μπασκετικά - κι όχι μόνο - πάρτυ, όπου τα παιδιά έρχονται με τους γονείς τους και τους φίλους τους για να παίξουν μπάσκετ και να διασκεδάσουν μέσα από δημιουργικά παιχνίδια που βασίζονται στον ευγενή ανταγωνισμό και στο κίνητρο. Σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι έχω εμπειρία, καθώς διατηρώ κι έναν παιδότοπο στον Άλιμο, οπότε γνωρίζω πώς μπορούν τα παιδιά να περάσουν όμορφα κάνοντας δημιουργικές αθλοπαιδιές.

Υπάρχει, επίσης η ιδέα κάποια πρωινά ο χώρος να μετατρέπεται σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά, καθώς κάτι τέτοιο λείπει στην Αθήνα. Κλειστοί και προστατευμένοι χώροι που να μπορούν τα παιδιά να μάθουν κάτι τόσο σημαντικό δεν υπάρχουν. Ο τομέας της οδήγησης είναι δυστυχώς ένας τομέας που “πονάει” κάθε μέρα τη χώρα μας, οπότε θα θέλαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν από νωρίς την αξία της κυκλοφοριακής αγωγής».

Υπάρχει κάποια ομάδα που αγωνίζεται στο χώρο σας;

«Ομάδα συγκεκριμένη δεν υπάρχει, όμως λειτουργούν ακαδημίες με προπονητή, στις οποίες ο στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν το άθλημα διασκεδάζοντας. Επειδή, ακριβώς, δεν είναι ομάδα με αγωνιστικούς στόχους όλα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να διαγωνίζονται, να παίζουν και να μαθαίνουν χωρίς να υπάρχουν τα κριτήρια του καλύτερου ή του χειρότερου και ποιος θα παίξει περισσότερο. Οι προπονήσεις γίνονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο κι είναι θεωρώ μία πρωτοποριακή ιδέα πάνω στην εκμάθηση του αθλήματος.

Από εκεί και πέρα στηρίζουμε μία προσπάθεια για παιδικά κι εφηβικά τουρνουά 3on3 που έχουν μεγάλη απήχηση, ενώ ετοιμάζονται και ειδικά πρωταθλήματα για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μία νέα συνεργασία που πιστεύουμε πολύ και ξεκινάει αυτήν την περίοδο είναι το πρώτο διαφροντιστηριακό τουρνουά 3on3, το οποίο διοργανώνεται με την πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου Φροντιστών Αθήνας και του προέδρου, κ. Βαθειαδάκη».

Οικονομικά πόσο προσιτό είναι να έρθω με την παρέα μου να παίξουμε;

«Είναι κάτι αντίστοιχο με τα 5χ5 του ποδοσφαίρου που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε το κόστος τους. Η διαφορά είναι ότι στα ίδια χρήματα ο χώρος νοικιάζεται για 1,5 ώρα κι όχι για 1, όπως είναι στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Δεν νομίζω ότι αυτές οι τιμές είναι απαγορευτικές και γι' αυτό προσπάθησα πολύ, ώστε η τιμή να είναι προσιτή. Στόχος εξαρχής ήταν να φτιαχτεί ένα μέρος όπου θα μπορούν ερασιτέχνες να κάνουν την τρέλα και το κέφι τους. Για να γίνει σωστά αυτό θα έπρεπε οι τιμές να είναι ανεκτές για την τσέπη τους κι αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε».

Η προσέλευση μέχρι τώρα σας αφήνει ικανοποιημένο; Τί σας λένε αυτοί που έρχονται;

«Αρχικά ξαφνιάζονται βλέποντας ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Πλέον αρχίζουμε να βρίσκουμε τον ρυθμό λειτουργίας μας, καθώς υπάρχουν παρέες που σταθεροποιούν την παρουσία τους κι αυτό δείχνει ότι μένουν ευχαριστημένοι από αυτή την εμπειρία που βιώνουν. Κάποιες ημέρες, μάλιστα, υπάρχει ένας συνωστισμός κάτι που δείχνει ότι ολοένα και μεγαλώνει η παρέα μας. Ειδικά τώρα που προστέθηκαν και τα 3on3 αρχίζει να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον, γιατί αρέσει πολύ στα παιδιά».

Σε μία οικονομική περίοδο δύσκολη πώς καταφέρατε να φέρετε εις πέρας ένα τόσο πολυδάπανο έργο;

«Πράγματι το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό, όμως αυτό δεν έγινε από τη μία μέρα στην άλλη. Ήταν κάτι που για χρόνια το είχα στο μυαλό μου και αποταμίευα προκειμένου να μπορέσω κάποια στιγμή να το υλοποιήσω. Τελικά το πλήρωμα του χρόνου έφτασε κι έτσι υπάρχει ένα μέρος για όλες τις παρέες της Αθήνας να μαζευτούν και να παίξουν μπασκετάκι με τους φίλους τους. Για να τα καταφέρουμε συνέβησαν πολλά καλά, αλλά και κακά, οπότε ίσως ήταν και η μοίρα του να γίνει. Παρά τις όποιες αναποδιές υπήρξαν άνθρωποι που στήριξαν την προσπάθεια και φτάσαμε σε αυτό το σημείο».

Πόσο δύσκολο ήταν να βρεθεί ένας τέτοιος χώρος και να αλλάξει ριζικά;

«Η Αθήνα δεν έχει πολλούς τέτοιους χώρους που να έχουν το κατάλληλο μέγεθος, ύψος, έκταση και φυσικά αυτό να συνδυάζεται με ένα βιώσιμο ενοίκιο. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχουν άλλα ιδιωτικά κλειστά γήπεδα μπάσκετ, γιατί είναι δύσκολο να βρεθεί το μέρος κι αυτό να συνδυαστεί με μία προσιτή τιμή προς τον κόσμο».

Υ.Γ.

Το ιδιωτικό κλειστό Basket Time βρίσκεται στην οδό Ιασίου 4 στο Περιστέρι. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε τηλεφωνικά στο 210 5725990 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.baskettime2014.com.

Πηγή: sport24.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια