Οι 10 πιο αφροδισιακές τροφές...

Posted by Clopy Paste 11 Αυγούστου 2015


Οι τροφές που καταναλώνουμε έχουν άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική μας ζωή, αφού μπορούν να επηρεάσουν τις ορμόνες, την εγκεφαλική λειτουργία, αλλά και τα επίπεδα ενέργειας και στρες του οργανισμού.

Κάποιες απ' αυτές έχουν ψυχοδραστικές επιδράσεις, άλλες ανεβάζουν τη σεξουαλική επιθυμία, γιατί είναι ψυχολογικά διεγερτικές, ενώ άλλες απλά ενισχύουν τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. Και φυσικά... είναι υγιεινές!

1. Σπαράγγια

Ένας Άγγλος βοτανολόγος του 17ου αιώνα, ο Nicholas Culpepper, έγραψε πως τα σπαράγγια διεγείρουν τον πόθο στους άνδρες και τις γυναίκες. Στη Γαλλία του 19ου αιώνα οι σεξουαλικές αυτές λόγχες σερβίρονταν σε τρία διαφορετικά πιάτα κατά τη διάρκεια του γαμήλιου δείπνου. Κάτι ήξεραν: τα σπαράγγια αποτελούν εξαιρετικές πηγές καλίου, φυτικών ινών, βιταμινών Β6, Α και C, θειαμίνης και φυλλικού οξέος. Το τελευταίο ειδικά αυξάνει την παραγωγή ισταμίνης, μιας ουσίας απαραίτητης για να φτάσουν σε οργασμό τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.

2. Αμύγδαλα

Από την αρχαιότητα τα αμύγδαλα θεωρούνται σύμβολα γονιμότητας. Το άρωμα του αμύγδαλου διεγείρει το πάθος στις γυναίκες, ή τουλάχιστον αυτό περιγράφουν οι ποιητές και οι συγγραφείς. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα αμύγδαλα περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε, μαγνησίου και φυτικών ινών. Ως εκ τούτου, φαίνεται πως υπάρχει κάτι αληθινό στον μύθο που περιβάλλει τα αμύγδαλα.

3. Αβοκάντο

Σκεφτείτε το σχήμα του αβοκάντο και αμέσως θα διαπιστώσετε τον λόγο για τον οποίο σχετίζεται με τη σεξουαλικότητα. Οι Αζτέκοι το αποκαλούσαν "ahuacuatl", ή «δέντρο των όρχεων». Στην Ισπανία του μεσαίωνα, οι ιερείς θεωρούσαν τη συγκεκριμένη τροφή τόσο αισχρά σεξουαλική που είχαν απαγορέψει την κατανάλωσή της. Από την άλλη βέβαια, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 και κάλιο, που επιπλέον ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

4. Μπανάνες

Για ακόμη μία φορά το σχήμα της μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τη συσχέτισή της με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, αλλά μην ξεχνάτε πως η μπανάνα αποτελεί ιδανική πηγή καλίου, μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Επιπλέον, περιέχει χηλικά σύμπλοκα μετάλλων και το ένζυμο bromelain που ενισχύει τη libido των ανδρών.

5. Βασιλικός
Όχι μόνο ενισχύει το άρωμα και τη γεύση των γευμάτων, αλλά εμφανίζει και μία πληθώρα ευεργετικών επιδράσεων στο ανθρώπινο σώμα. Το άρωμα του βασιλικού λέγεται πως έχει αφροδισιακές, αλλά και έντονα διεγερτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε τον στις συνταγές σας και..απογειωθείτε!

6. Σοκολάτα

Η σοκολάτα, η βασίλισσα των αφροδισιακών τροφών, περιέχει διάφορες ενώσεις: την ανανδαμίδη, μια ψυχοδραστική ουσία που επάγει την ευφορία, και τη φαινυλαιθυλαμίνη, την «ουσία του έρωτα», που απελευθερώνει ντοπαμίνη στο κέντρο ηδονής του εγκεφάλου που παρουσιάζει το peak της δραστηριότητάς του κατά τη διάρκεια του οργασμού.
Η φαινυλαιθυλαμίνη λέγεται πως επάγει την έξαψη, την έλξη και την ευφορία. Επιπλέον, το κακάο περιέχει τρυπτοφάνη, την πρόδρομη ένωση της σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή που προωθεί την αίσθηση της ευεξίας και της χαλάρωσης.

7. Σύκα

Τα σύκα θεωρούνται διεγερτικά από την αρχαιότητα, ενώ το «ανοικτό» σύκο προσομοιάζει στα γεννητικά όργανα της γυναίκας. Αναφέρονται ως το αγαπημένο φρούτο της Κλεοπάτρας, ενώ οι πρόγονοί μας τα θεωρούσαν ιερά και τα συσχέτιζαν με τον έρωτα και τη γονιμότητα.

8. Σκόρδο

Ναι, η μυρωδιά του είναι έντονη, αλλά το σκόρδο θα «ενισχύσει» τους άνδρες περισσότερο από κάθε τι άλλο. Το σκόρδο είναι μια συμπυκνωμένη πηγή αλισίνης, μιας ουσίας που αυξάνει τη ροή του αίματος. Ενισχύστε λοιπόν τα πιάτα σας!

9. Στρείδια

Πρόκειται ίσως για την τροφή που έχει χαρακτηριστεί για τις αφροδισιακές της ιδιότητες περισσότερο από κάθε άλλη! Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει υψηλές ποσότητες ψευδαργύρου, ενός μετάλλου που ευνοεί την παραγωγή σπέρματος και αυξάνει τη libido.

10. Μέλι

Το μέλι αποτελεί εξαιρετική πηγή βόριου, ενός ιχνοστοιχείου που βοηθά στο μεταβολισμό των γυναικείων σεξουαλικών ορμονών, των οιστρογόνων. Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως το συγκεκριμένο ιχνοστοιχείο αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο αίμα, της ορμόνης που ενισχύει τη σεξουαλική επιθυμία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Τέλος, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα ένζυμα και τα φυτοχημικά είναι επίσης ουσίες που οδηγούν στην υψηλή παραγωγή τεστοστερόνης.

Πηγή: iatronet.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια