Λέγεται πως είναι από τα πιο εύκολα φαγητά. Νερό στην κατσαρόλα, λίγο αλατάκι κι έτοιμα! Κι όμως για να πετύχει μια μακαρονάδα θέλει τέχνη!

Σου δίνουμε τα μυστικά των Ιταλών για να είναι πάντα το αποτέλεσμα όχι απλά ικανοποιητικό, αλλά τέλειο!

1. Τα υλικά κάνουν όλη τη διαφορά

Ας είμαστε ειλικρινείς: αυτό που ξεχωρίζει την τέλεια μακαρονάδα από τη λιγότερο καλή είναι τα υλικά! Τα φρέσκα είναι πάντα καλύτερα! Χρησιμοποίησε φρέσκια ντομάτα αντί για πολτό, φρέσκο βασιλικό και ρίγανη αντί γι΄αποξηραμένα και το αποτέλεσμα θα είναι ανεπανάληπτο κι εκπληκτικό.

2. Φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο είναι το μυστικό

Σπάνια στην ιταλική κουζίνα θα δεις να χρησιμοποιούν βούτυρο. Αυτό που δίνει όλη τη γεύση και τη «βουτυράτη» υφή και γεύση στις σάλτσες είναι το λαδάκι ελιάς, αρκεί να μπει στη σωστή στιγμή.

3. Το λεμονάκι πάει παντού

Όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται, το λεμονάκι ταιριάζει γάντι στα ζυμαρικά γι΄αυτό και οι Ιταλοί το χρησιμοποιούν συχνά, από ένα πιάτο με ραβιόλι και ροκότα, μέχρι τις σάλτσες ντομάτας. Το λεμονάκι δίνει οξύτητα και εξισορροπεί τις γεύσεις, ειδικά όταν τα υλικά που χρησιμοποιούμε δεν έχουν αυτό που στη μαγειρική ονομάζουμε ένταση.

4. Το αυθεντικό ιταλικό δεν έχει κοτόπουλο

Έχουμε συνηθίσει να συνδυάζουμε τα ζυμαρικά με κοτόπουλο και συχνά βλέπουμε σε καταλόγους ιταλικών εστιατορίων pasta di pollo. Κι όμως το πιο κλασικό συνοδευτικό των Ιταλών για τα ζυμαρικά δεν είναι το κοτόπουλο, αλλά οι κεφτέδες.

5. Τα ζυμαρικά ανακατεύονται με τη σάλτσα πριν το σερβίρισμα: Κανόνας!

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να σερβίρουμε πρώτα τα ζυμαρικά και να τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από πάνω. Μέγα λάθος. Ο σωστός ο Ιταλός ρίχνει τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύει καλά, ώστε να πάρει το ζυμαρικό όλη τη γεύση και το άρωμα και μετά σερβίρει.

6. Αν προσπαθήσεις να φας κάθε τύπο ζυμαρικού θα σου πάρει πολλάαααα χρόνια

Υπάρχουν περίπου 400 είδη ζυμαρικών ανά τον κόσμο! Απίστευτο;

7.Το νερό που χρησιμοποιείς έχει σημασία

Αν και δεν έχει αποδειχτεί λέγεται πως ακόμη και το νερό επηρεάζει τη γεύση του μακαρονιού...

8. Η σάλτσα φτιάχνεται στο νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά

Με αυτόν τον τρόπο η σάλτσα θα δέσει πιο εύκολα μιας και το νεράκι θα είναι αμυλούχο και η γεύση της θα εμπλουτιστεί.

9. Για να γίνει η σάλτσα κρεμώδης θέλει το τυράκι της ή το αυγουλάκι της

Εκτός από το νερό των ζυμαρικών, άλλο ένα κόλπο για πιο πηχτή και μεστή γεύση στη σάλτσα είναι η προσθήκη τυριού ή και... αυγού... Τυχαία νομίζεις έγινε η καρμπονάρα;

10. Το μυστικό που ξέρει ΚΑΘΕ μακαρονάς: 

Τα μακαρόνια πετυχαίνουν με... ΑΓΑΠΗ
Αν είσαι μακαρονάς ή μακαρονού, αν λατρεύεις τα ζυμαρικά τότε δύσκολα δεν θα πετύχεις την τέλεια συνταγή. Τα μακαρόνια αν γίνονται με μεράκι είναι απλά ανεπανάληπτα.

Πηγή: womenonly.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια