Πολλοί άνθρωποι που φτάνουν στα 20 τους προσπαθούν να κόψουν κάποιες κακές συνήθειες όπως το να κοιμούνται μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Αλλά στα 30 σας είναι η ιδανική στιγμή για να παγιώσετε τις συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε την προσωπική και επαγγελματική ικανοποίηση για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Διαβάστε παρακάτω 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην δεκαετία των 30 σας για να θεμελιώσετε την δια βίου επιτυχία σας:

1. Σταματήστε το κάπνισμα

Αν και δεν μπορείτε να διορθώσετε τη ζημιά που ίσως να έχει ήδη γίνει από το κάπνισμα, η έρευνα δείχνει ότι εκείνοι που σταμάτησαν πριν την ηλικία των 40 έχουν 90% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από εκείνους που συνεχίζουν.

2. Αρχίστε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα

Ίσως σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τα Σαββατοκύριακα για να αναπληρώσετε τον χαμένο ύπνο σας, αλλά είναι καλό να ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αν κοιμάστε παραπάνω ακόμα και για λίγες μέρες, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει κίνδυνος με την επαναφορά του ρολογιού του σώματός σας σε έναν διαφορετικό κύκλο, έτσι θα αρχίσετε να κουράζεστε, αργότερα μέσα στην ημέρα. Αποφύγετε να έχετε μια ζωή θέμα ύπνου και κρατήστε όσο μπορείτε μια ρουτίνα στις ώρες του ύπνου.

3. Ξεκινήστε την τακτική άσκηση


Προσπαθήστε να κινείστε όσο το δυνατόν περισσότερο, λέει ο Alistair Longman. Δεν έχει σημασία αν είναι το περπάτημα, η ποδηλασία, το τρέξιμο, η άρση βαρών, η πεζοπορία, ή η κολύμβηση. Αρκεί να περιλαμβάνεται κάποια κίνηση. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας των 30 σας, θα αρχίσετε να χάνετε μυϊκή μάζα, γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ασκείστε αυτή την περίοδο. Να θυμάστε όμως ότι πρέπει να επιλέξετε τις σωματικές δραστηριότητες που αγαπάτε πραγματικά, δεδομένου ότι έτσι είναι λιγότερο πιθανό να σταματήσετε.

4. Ξεκινήστε να κρατάτε ημερολόγιο


Την ιστορία της ζωή σας! Τα γραπτά αρχεία θα σας διασκεδάσουν και θα βοηθήσουν το μέλλον σας. Ακόμα κι αν προτιμάτε να κρατήσετε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματα για τον εαυτό σας, γράφοντάς τα στο χαρτί μπορεί να σας βοηθήσει με τα στρεσογόνα γεγονότα.

5. Ξεκινήστε την αποταμίευση χρημάτων

Αποκτώντας τη συνήθεια της αποταμίευσης νωρίς σημαίνει ότι θα συνεχίσετε να το κάνετε και αργότερα. Μπορεί να σας φαίνεται ότι τα χρυσά χρόνια σας είναι μια ζωή μακριά, αλλά όσο νωρίτερα ξεκινήσετε την εξοικονόμηση, τόσο περισσότερο χρόνο θα τοκίζονται τα χρήματά σας.

6. Ξεκινήστε την επιδίωξη ενός ονείρου ζωής

Μην καθυστερείτε να επιδιώξετε τους στόχους της ζωής σας. Θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι; Να κάνετε παιδιά; Να γράψτε ένα βιβλίο; Διαλέξτε έναν από αυτούς τους στόχους ζωής και ξεκινήσετε. Τί μπορείτε να κάνετε από τώρα και μέχρι το τέλος του έτους για να ξεκινήσετε έναν από αυτούς;

7. Ξεκινήστε να μαθαίνετε να είστε ευχαριστημένοι με ό,τι έχετε


Εάν είστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχετε, θα έχετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Έχει να κάνει με την ευγνωμοσύνη: Η έρευνα δείχνει ότι όταν εκτιμάτε ό,τι έχετε θα αυξηθεί η ευτυχία σας και θα μειωθούν τα αρνητικά συναισθήματα.

8. Το τί σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, δεν σας αφορά καθόλου


Σταματήστε να σκέφτεστε ότι θα πρέπει να ικανοποιείτε τους πάντες.

Είτε αποφασίσετε να περιορίσετε τους φίλους σας στο Facebook σε 500 ή απλά να κάνετε παρέα περισσότερο με τους ανθρώπους που σας κάνουν ευτυχισμένους, είναι σημαντικό να επενδύσετε τον χρόνο και την ενέργειά σας με σύνεση.

9. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους

Αν δεν είστε σε θέση να κάνετε κάποια πράγματα στη ζωή, σε σύγκριση με τα αδέλφια και τους φίλους σας, τότε παρακαλείστε να κάνετε ειρήνη με τον εαυτό σας. Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας. Όπως γράφει ένας ψυχοθεραπευτής, το να κοιτάτε συνεχώς τί κάνουν οι άλλοι δεν θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. Καλύτερα να σκεφτείτε εσείς τί θέλετε να πετύχετε και να αξιολογείτε την πρόοδό σας σε αυτό το θέμα.

10. Ξεκινήστε να συγχωρείτε τα λάθη σας

Συγχωρέστε τα λάθη σας. Όλοι κάνουμε πολλά από αυτά. Μην στέκεστε στα λάθη του παρελθόντος. Μάθετε από αυτά και αφήστε τα να πάνε. Προχωρήστε μπροστά. Ένας κοινωνικός ψυχολόγος λέει ότι η αυτο-συμπόνια (η ικανότητα να συγχωρείτε τον εαυτό σας και να μαθαίνετε από τα λάθη σας) είναι η βασική κινητήρια δύναμη της επιτυχίας. Αυτό είναι πιθανό επειδή οι άνθρωποι που έχουν αυτο-συμπόνια πιστεύουν ότι οι αδυναμίες μπορούν να διορθωθούν αποφεύγοντας τα ίδια λάθη στο μέλλον.

Πηγή: tilestwra.com - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια