Παρά τις διαφορές μας, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπινων όντων διέπονται από τους νόμους της ανθρωπότητας. Αυτό που πραγματικά επιθυμούμε είναι ειρηνική συνύπαρξη, παρά τη συγκρουσιακή μας φύση. Ο σκοπός του παρόντος άρθρου δεν είναι η εμβάθυνση στη κοινωνιολογική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, αλλά η υπενθύμιση των αξιών που μοιραζόμαστε. Μπορείτε να ονομάσετε αυτή τη συλλογική μορφή κατανόησης ως «συλλογικό συμβόλαιο» ή «νόμους της ανθρωπότητας» ή «αρχές του να είσαι άνθρωπος» ή ό,τι άλλο θέλετε. Η βάση είναι η ίδια: δημιουργούμε την πορεία μας στη ζωή με την αποδοχή συγκεκριμένων κανόνων που αρμόζουν σε εμάς ως ανθρώπινο είδος.

Στο παρόν λοιπόν άρθρο, παρουσιάζουμε 12 αρχές του να είσαι άνθρωπος. Αυτοί οι «νόμοι» είναι που μας έχουν επιτρέψει να δημιουργήσουμε συμμαχίες και να συντρίψουμε εκείνους που έχουν απειλήσει την ύπαρξή μας.

1. Οι σχέσεις αποτελούν το κλειδί

Είναι προϊόν της εξέλιξης: οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα. Αν και κάθε ένας από εμάς έχει εσωστρεφείς ή/και εξωστρεφείς τάσεις, όλοι χρειαζόμαστε υγιείς σχέσεις, για να επιβιώσουμε μέσα σε αυτό τον κόσμο. Βέβαια, δεν δημιουργούνται όλες οι σχέσεις επί ίσοις όροις. Θα αγαπήσουμε, μισήσουμε, αντιπαθήσουμε, αποδεχτούμε, προδώσουμε, εμπιστευτούμε δεκάδες ανθρώπους στη ζωή μας. Το σημαντικότερο όμως πράγμα που πρέπει να κρατήσουμε είναι να μην ξεγράφουμε από την ιστορία της ζωής μας κανέναν άνθρωπο. Γιατί χρειαζόμαστε ο ένας την παρουσία του άλλου.

2. Η εσωτερική δύναμη είναι αυτή που κάνει τη διαφορά

Ο Miyamoto Musashi, που θεωρείται ο σπουδαιότερος πολεμιστής σαμουράι, είπε κάποτε: «Δεν υπάρχει τίποτα έξω από εσένα, που θα σου επιτρέψει ποτέ να γίνεις καλύτερος, δυνατότερος, πλουσιότερος, γρηγορότερος ή εξυπνότερος. Όλα βρίσκονται μέσα μας. Όλα υπάρχουν εκεί. Μην ψάχνεις τίποτα έξω από εσένα». Η καλλιέργεια της εσώτερης μας δύναμης είναι το ίδιο σημαντική με την υπέρβαση των εμποδίων της ζωής.

3. Η ζωή είναι αβέβαιη

Εμπόδια θα εμφανιστούν - και μερικές φορές στις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μας. Τότε θα έχουμε τρεις επιλογές: να τα προσπεράσουμε, να τα διαπεράσουμε ή να μείνουμε στάσιμοι. Όπως και να έχει, να θυμάσαι ότι κάθε αβεβαιότητα και κάθε εμπόδιο αποτελεί μια ευκαιρία για να ενδυναμώσουμε τον χαρακτήρα μας.

4. Η μοναξιά μας επηρεάζει όλους


Εκ φύσεως, κάποιοι από εμάς θα νιώσουμε πιο μόνοι από άλλους· αλλά όλοι θα βιώσουμε κάποια στιγμή την απομόνωση κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Κάθε μα κάθε άνθρωπος χρειάζεται να περάσει στιγμές μοναξιάς, απομόνωσης και απόγνωσης.

5. Κάποιες μέρες είναι καλύτερες από άλλες

Και μόνο το ότι ξυπνάς υγιής και ζωντανός το πρωί, αποτελεί ένα δώρο - μια νίκη. Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν και μέρες που θα εξελιχθούν απαίσιες, τουλάχιστον σου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσεις άλλη μια. Αναγνώρισε αυτό το δώρο και ήλπιζε για ένα καλύτερο αύριο.

6. Δεν πρόκειται να σε συμπαθήσουν όλοι. Και το αντίθετο

Οι προσωπικότητες διαφέρουν· ως εκ τούτου, και οι άνθρωποι διαφέρουν, όμως γι’ αυτό θα δεις πολλούς ανθρώπους στη ζωή σου να συγκρούονται. Το μαγικό σε αυτό όμως είναι ότι υπάρχει πάντα κάποιος διαφορετικός και ενδιαφέρων εκεί έξω που σε περιμένει να τον γνωρίσεις. Μικρή σημασία έχει αν σε αντιπαθήσουν ή αντιπαθήσεις, γιατί όλα είναι στο παιχνίδι.

7. Τα λάθη (ξανά και ξανά) είναι βέβαια

Θα έπρεπε να μας φαίνεται αστείο το ότι κάποιοι άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους τέλειους ή σχεδόν τέλειους (το σύνδρομο του ναρκισσιστή). Ομολογουμένως, κάποιοι από εμάς έχουν κάνει ανήκουστα λάθη. Όμως ένα είναι το σημαντικό εδώ: έμαθες κάτι; Γιατί πρόκειται να ξανακάνεις το ίδιο λάθος - και να έχεις την ευκαιρία να μάθεις από αυτό...ξανά.

8. Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ άδικη

Άνθρωποι που εμπιστευόμαστε θα μας πληγώσουν· άνθρωποι που αγαπάμε θα απαρνηθούν τα συναισθήματά μας· άνθρωποι θα πουν ψέματα, θα χειραγωγήσουν, θα κλέψουν και συνειδητά θα προσπαθήσουν να πληγώσουν. Έτσι είναι η ζωή. Μόνο ένα μικρό μέρος βέβαια, αλλά δεν παύει να υφίσταται. Θα μεγαλώσουμε, θα προσαρμοστούμε, θα γίνουμε πιο δυνατοί. Επειδή είναι αυτό που κάνουμε. Από τις απαρχές μας.

9. Θα πληγωθούμε

Ναι, και αυτό το αγόρι ή κορίτσι στη Γ' γυμνασίου που μας παράτησε στη μέση της αυλής. Και αυτό μετράει. Κάνουμε σχέσεις και πληγωνόμαστε. Παντρευόμαστε και χωρίζουμε. Χάνουμε κάποιον. Πληγωνόμαστε. Και όπως ο προηγούμενος νόμος δηλώνει ξεκάθαρα: «Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ άδικη». Και το ίδιο ισχύει και για πολλούς υπέροχους ανθρώπους που συχνά βιώνουν το ίδιο ή που εμείς οι ίδιοι άθελα ή ηθελημένα θα πληγώσουμε.

10. Το σώμα και ο νους μάς ανήκουν και πρέπει να τα φροντίζουμε

Παρά τα εκατομμύρια και δισεκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν ποτέ ζήσει, κανείς δεν έχει υπάρξει ακριβώς σαν και εσένα, στον νου και στο σώμα. Και είναι σημαντικό να μάθουμε να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας, ώστε να ζήσουμε ήρεμα και ευτυχισμένα. Είσαι μοναδικός. Κατανόησέ το και φρόντισε τον εαυτό σου.

11. Είναι στη φύση σου να αμύνεσαι μερικές φορές

…Βέβαια, μπορεί να χάσεις κάποιες ευκαιρίες. αυτό κυρίως αφορά σε αυτούς που φοβούνται να πάρουν το ρίσκο, περιμένοντας πάντα την «κατάλληλη ώρα και τόπο» για σχεδόν όλα. Όμως μερικές φορές, είναι καλύτερο για σένα να χαμηλώνεις την ασπίδα σου και να δίνεις σε κάποιον ή κάτι μια ευκαιρία. Αλλά το πιο σημαντικό εδώ είναι να προσπαθήσεις να ξεφορτωθείς το βάρος του παρελθόντος. Αυτό το βάρος μπορεί να σου κοστίσει κάτι πραγματικά όμορφο στο μέλλον.

12. Το πάθος είναι δικό μας. Και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε με αυτό

Εντάξει, μπορεί το παιδικό μας όνειρο να γίνουμε αστροναύτες να μην είναι πλέον τόσο ρεαλιστικό. Αλλά πιστεύω ότι σε καθένα από εμάς, σε κάποιους λίγο βαθύτερα, υπάρχει ένα πάθος, που περιμένει να ξεπηδήσει από μέσα μας, για να το χρησιμοποιήσουμε. Η ηλικία, η εκπαίδευση, το εισόδημα, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Αν έχεις ένα βαθιά ριζωμένο πάθος - ασχέτως του πόσο άπιαστο μπορεί να φαίνεται - κράτα το σφιχτά και κάνε κάτι με αυτό.

Πηγή: enallaktikidrasi.com - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια