Η Βούλα Παπαχρήστου αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θεώρησε ως ρατσιστικό σχόλιο που ανήρτησε η αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Twitter». Το σχόλιο που έκανε συνειρμό του ιού του Δυτικού Νείλου με τους Αφρικανούς μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα, ξεσήκωσε αρχικά θύελλα αντιδράσεων από followers στο «Twitter» και εν συνεχεία από φορείς, και πολιτικά κόμματα που εξέδωσαν ήδη ανακοινώσεις. Η Βούλα Παπαχρήστου ζήτησε με ανακοίνωση συγνώμη για το «ατυχές και κακόγουστο αστείο» που δημοσίευσε από τον προσωπικό της λογαριασμό. 

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.Ε.

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.Ε. αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

Παπαχρήστου: «Λυπάμαι και ντρέπομαι» 

Η τριπλουνίστρια Βούλα Παπαχρήστου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγγνώμη για τον σάλο που προκάλεσε, μετά από ανάρτησή της στο twitter του επίμαχου σχολίου, εξέδωσε η Βούλα Παπαχρήστου. Στην ανακοίνωσή της η πρωταθλήτρια του τριπλούν ζητάει συγγνώμη από φίλους, συναθλητές, τον προπονητή, αλλά και την οικογένειά της για το «ατυχές και κακόγουστο αστείο» που δημοσίευσε από τον προσωπικό της λογαριασμό.

«Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι. Σε συνέχεια των εξελίξεων που δημιουργήθηκαν θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή συγγνώμη για όλα όσα προκάλεσα. Σας στέλνω παρακάτω την Ανακοίνωση Τύπου που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών. Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Με εκτίμηση. Βούλα Παπαχρήστου».

Το επίμαχο σχόλιο της Παπαχρήστου

Σάλος προκλήθηκε με σχόλιο του Βούλας Παπαχρήστου στο twitter. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν έγραψε πως: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα... Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό». Λίγη ώρα αργότερα, η ίδια τόνισε ότι δεν ήθελε να μειώσει κάποιον και πως απλώς έκανε χιούμορ αντιγράφοντας κάτι που είδε γραμμένο στο Facebook, ενώ έγραψε: «Ζητώ συγγνώμη εάν άθελά μου προσέβαλα ανθρώπους, δεν έχω καμμία ανάμειξη με τα πολιτικά, είμαι αθλήτρια και μόνο» και πρόσθεσε ότι «από την πλευρά μου ήταν ένα κακό και ατυχές αστείο. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων». Αμέσως μετά έκλεισε ο λογιαριασμός της στο twitter.




Παραπέμπεται στην δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ η Βούλα Παπαχρήστου

Στη Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ παραπέμπεται από την ομοσπονδία, η πρωταθλήτρια του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, με αφορμή το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (twitter).

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού, αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου. Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Η ερασιτεχνική ΑΕΚ στηρίζει την Βούλα Παπαχρήστου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ερασιτεχνική ΑΕΚ χαρακτηρίζει ως προκλητικό και υποκριτικό τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαπαχρήστου από την Ολυμπιακή ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η αθλήτρια Παρασκευή Παπαχρήστου τιμά με την αγωνιστική της παρουσία τόσο τα χρώματα της ΑΕΚ, όσο και της εθνικής Ελλάδος τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, φέρνοντας μετάλλια και διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ένα προσωπικό λάθος, το οποίο παραδέχτηκε και η ίδια σε προσωπικό της χώρο κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μειώσει την προσωπικότητα, το ήθος και την προσφορά της. Είναι αυτονόητο ότι ως διοίκηση της ΑΕΚ αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού, από όπου κι αν προέρχεται, και ότι η πάγια θέση μας είναι ότι ο αθλητισμός ενώνει λαούς, πολιτισμούς και εξομοιώνει κάθε διαφορετικότητα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε ένα ατυχές περιστατικό να γίνει σημαία από κάποιους για πολιτικές αντιπαραθέσεις, υπονομεύοντας την προσπάθεια της αθλήτριάς μας για όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Επειδή θεωρούμε ότι η υπερβολή ορισμένων «θιγμένων» είναι παιχνίδι στην πλάτη της αθλήτριάς μας και μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει, δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε σκέψη για αποκλεισμό της αθλήτριάς μας από την κορυφαία διοργάνωση είναι προκλητική, υποκριτική και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, και θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο».

Αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Η απόφαση για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ορθή και αποτελεί μια στοιχειώδη και επιβεβλημένη ενέργεια”.

ΠΑ.ΣΟ.Κ.

«Ζητήματα που αφορούν στην ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επίμαχη ανάρτηση της Βούλας Παπαχρήστου στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΔΗΜ.ΑΡ.

Την ανάκληση της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζητεί με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:

«Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν σε ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο».

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Την άμεση ανάκληση της ποινής του αποκλεισμού της αθλήτριας του τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων ζήτησε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μπάμπης Αποσκίτης.

Από πότε μια ατυχής δήλωση ή ένα αστείο κακής ποιότητας, έστω, μπορεί να επισύρει την βαρύτερη των ποινών διερωτήθηκε. Γιατί αυτή είναι η «εσχάτη των ποινών» για έναν αθλητή που ετοιμάζεται τέσσερα χρόνια για την Ολυμπιάδα, συνέχισε.

Σχολιάζοντας δε τη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στο θέμα, ο κ. Αποσκίτης στη δήλωσή του ανέφερε:

«Από πότε ο κύριος Κουβέλης αναδεικνύεται σε δημόσιο κατήγορο και ζητάει την τιμωρία Έλληνα αθλητή; Ενώ η κοινωνία δολοφονείται, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην συγκυβέρνηση των προθύμων, σε αυτό το γεγονός βρήκε ο κ. Κουβέλης να κάνει επίδειξη «αριστεροφροσύνης»;

Τέλος κάλεσε τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη να αναλάβει τις ευθύνες του ζητώντας παράλληλα «να δώσουμε την ευκαιρία σε ένα νέο άνθρωπο, σε μια νέα αθλήτρια να εκπληρώσει το όνειρό της και στην Ελλάδα την ευκαιρία για νέες στιγμές αθλητικών επιτυχιών και δόξας».

K.K.E.

Ανακοίνωση για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Μία βασική αιτία που γεννά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως της Β. Παπαχρήστου, είναι ο εθνικισμός και η εθνική υπεροψία, που καλλιεργούνται γενικότερα και ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού. Ο αποκλεισμός της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν αντιμετωπίζει από μόνος του το πρόβλημα. Η ουσιαστική του αντιμετώπιση προϋποθέτει πρώτα απ' όλα διαπαιδαγώγηση που θα καλλιεργεί τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, άρα προϋποθέτει αθλητισμό σε εντελώς διαφορετική βάση από το σημερινό του εμπορίου, της ντόπας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου».



Share/Save/Bookmark

1 Comment

  1. Ανώνυμος είπε,

    Ποιο μήνα οι πόντιοι λένε τις λιγότερες μαλακίες;


    Το Φεβρουάριο, γιατί έχει 28 μέρες! Δηλαδή για να καταλάβω εάν γράψει κανεις αστεία για τους ποντιους είναι ρατσιστής?

    Posted on 26 Ιουλίου 2012 στις 2:30 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια